Photobucket

Wednesday, October 15, 2008

Sushi လိပ္စားၾကမယ္။

Post မတင္တာၾကာလုိ႔ ေပဖူးလႊာကုိ မွတ္မိၾကေသးရဲ႕လား မသိဘူး။ မမွတ္မိေလာက္ေတာ့ဘူး ထင္တယ္။ အဟင့္... မမွတ္မိလဲ ေနေပါ့။ :P

ဒီေန႔ေတာ့ အကေကာ ဟာသေကာ အားကစားအေၾကာင္းေကာ မေရးေတာ့ဘူး။ ေပဖူးတုိ႔ ေက်ာင္းကုိးရက္ပိတ္ထားတယ္ေလ။ အားရပါးရအိပ္၊ ဟုတ္ေသာ္ရွိ မဟုတ္ေသာ္ရွိ ဟင္းခ်က္စား၊ ေရွာ့ပင္ထြက္ ကုိယ့္ဘာသာာကုိယ္ေတာ့ ဟုတ္ေနတာပဲ။ Fall Break မရွိေသာ အိမ္က ဘေလာ့ဂါမ်ား မုဒိတာပြားၾကပါကုန္ေသာ္၀္။ ^.^

ဆူရွီေလ။ ႀကိဳက္တဲ့သူေတြကေတာ့ အရမ္းႀကိဳက္ၾကတယ္။ မႀကိဳက္တဲ့သူေတြကေတာ့ အန႔ံေတာင္ ခံလုိ႔မရဘူး။ ေပဖူးကေတာ့ အသားစိမ္း၊ ငါးစိမ္းစားမရတဲ့ အတြက္ Cooked Sushi ဆုိရင္ေတာ့ အေသႀကိဳက္တယ္။ အဲဒီေတာ့လဲ Burmese Version ဆူရွီကုိ အိမ္မွာပဲ လိပ္စားလုိက္တယ္။ မဆုိးပါဘူး။ roommate ေတြလဲ အားေပးၾကတယ္ဆုိေတာ့ ေအာင္ျမင္တယ္လုိ႔ပဲ ဆုိရမွာေပါ့ေနာ္။

လုိအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား ႏွင့္ ရႏုိင္ေသာ ေနရာမ်ား
ေရညိွလိ္ပ္ (salted ကုိ မ၀ယ္မိေစရန္။ ရုိးရုိးေရညိွအခ်ပ္မ်ား)
ကက္ဥ သုံးလုံး (ေခါက္ေၾကာ္ဖုိ႔ပါ။ လူအေရအတြက္ကုိ ၾကည့္ၿပီး အနည္းန႔ဲ အမ်ားေပါ့)
Sausage (ပုဇြန္ sausage နဲ႔ ၾကက္သား sausageကုိ သုံးပါတယ္။ Grilled chicken ရလဲ သုံးေပါ့။ ပုဇြန္ အခြံခြာ ျပဳတ္/ေၾကာ္ၿပီးသားလဲ သုံးရင္ရပါတယ္)
သခြားသီး တစ္လုံး
သေဘာၤသီး (ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ ထည့္ေပါ့။ ေပဖူးကေတာ့ အလုပ္ရႈပ္လုိ႔ မထည့္ေတာ့ဘူး)
ထမင္းျဖဴ တပန္းကန္
ဆီ အနည္းငယ္
Soy Sauce.


ျပင္ဆင္ပုံ
- ၾကက္ဥကုိ ေခါက္ၿပီး အျပားလုိက္ေၾကာ္ထားပါ။
- Sausage အျပားလုိက္ လွီးၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ေၾကာ္ထားပါ။
- သခြားသီး အခြံခြာၿပီး အရွည္လုိက္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
- ထမင္းျဖဴကုိ ဆီနည္းနည္းေလး စမ္းၿပီး ပူေအာင္ ေႏႊးထားပါ။

ေအာက္က ပုံေတြကေတာ့ အစာေတြကုိ လိပ္လက္စ လွမ္းရုိက္ထားတာပါ။

အစက ရုိက္ဖုိ႔ ေမ့သြားလုိ႔ တ၀က္တပ်က္နဲ႔ေပါ့
ဒါကေတာ့ ေၾကာ္ထားတဲ့ Shrimp, Chicken Sausage နဲ႔ သခြားသီးေတြ။


- ၾကက္ဥေခါက္ေၾကာ္နဲ႔ ေရညွိေတြ။ အဲဒီ ကုိရီးယားတံဆိပ္မဆုိးဘူး။ မွတ္ထားၿပီး ရွာ၀ယ္ေပါ့။


စလိပ္ၿပီ။
ေပဖူးကေတာ့ ကုိရီးယားဆုိင္က ဆူရွိလိပ္တဲ့ ၀ါးယင္းလိပ္ေလး ၀ယ္ထားလုိက္တယ္။ အဲဒါမရွိလဲ လိပ္လုိ႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ကုိယ္တုိ႔ ရန္ကုန္မွာတုန္းက ဒီလုိပဲ လိပ္တာပဲ။ :P

- ေရညွိရြက္ ခင္းပါ
- ထမင္း ဆီလူးၿပီးသား လက္တစ္ဆုပ္စာေလာက္ေလးကုိ အလယ္ေလာက္မွာ ျဖန္႔ခင္းေပးပါ။
- ၿပီးရင္ အသားထည့္၊ ၾကက္ဥေခါက္ေၾကာ္ထည့္၊ သခြားသီးနဲ႔ သေဘာၤသီးေတြထည့္ပါ။
ပုံထဲက အတုိင္းေပါ့။

ၿပီးရင္ အစတစ္ဖက္ကေနလိပ္ပါ။ ေရညွိနဲ႔ အစာေတြက လြယ္လြယ္ပဲ ကပ္သြားပါတယ္။ တျခားတစ္ဖက္ကုိ လိပ္လုိက္ပါ။ ေရညွိ ေရညွိခ်င္း ကပ္ဖုိ႔ရာေတာ့ လက္အားသုံးၿပီး ဖိလုိက္ပါ။


လိပ္ၿပီးသားေလးေပါ့


ၿပီးရင္ေတာ့ ဓါးနဲ႔ အေနေတာ္ေလးေတြ ျဖတ္။ ဓါးမထက္ရင္ေတာ့ ကပ္ေၾကးနဲ႔ ညွပ္ပါ။
အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ေတာ့ Soy Sauce ေလးတုိ႔ၿပီး စားႏုိင္ပါၿပီ။
ေရေႏြးၾကမ္းေလးပါ အဆင္သင့္ျပင္ထားေနာ္။ ရွယ္ပဲ။


ဒီပုံကေတာ့ ေပဖူးရဲ႕ ရႈပ္ပြေနတဲ့ စာေရးစားပဲြေပၚမွာ ရုပ္ရွင္ၾကည့္ရင္းစားဖုိ႔။

အားလုံးပဲ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ။
ေပဖူးလႊာ

8 comments:

အိတာ said...

စားပြဲကလည္းရွဳပ္ပြေနတာပဲ...
ဘာလဲဟ...
ဘာလဲဟ...
ေပဖူးစားခ်င္တယ္...နာလည္းလိပ္မယ္ဒါပဲ အဟီ

Anonymous said...

ေဟးးးး ေပႀကီးေရ..
လြမ္းေနတာကြ... ေနႏိုင္လိုက္တာေနာ္ ဟြန္းးး!!
ကပ္ေၾကးနဲ႔ ညွပ္ရင္ လွလွေလးေတြ ထြက္ဖူး.
ညွပ္နဲ႔.. ဓါးထက္ထက္ရွာထားၿပီးလွီး...
ထက္မထက္ စမ္းခ်င္ရင္ အနီးမွာရပ္ေနတဲ့သူ တစ္ေယာက္ေယာက္ လက္ေလးငွားလွီးၾကည့္..
“တိ” ကနဲဆို အိုေကၿပီ..
ဟက္..ဟက္..

Anonymous said...

Hi Pay Phoo!
Can you tell me what kind of rice do you usually use for Sushi? Japanese rice?....?????

It looks yummy

Lin Sit Thu said...

ေပတူးေတာ့ေနာ္။ ေခါင္းစဥ္ေတြ လြဲေနၿပီ။ ဟင္းဟင္း... သိပ္မေျပာခ်င္ဘူး။
စားပဲြကလည္း ပြစိထေနတာပဲ။ ဆူရွီေတာင္ မနည္းရွာရတယ္။ (ပံုၾကီးခ်ဲ႔တာ)။ ညွပ္ထားတာကလဲ က်ဳပ္ဟာနဲ႔မ်ားကြာပ။ ေပတူးတုိ႔ အပ်င္းၾကီးၾကီးနဲ႔ ညွပ္ထားတာနဲ႔တူပါတယ္။ the art of sushi is lost completely under the hand of pay thuu... လုိ႔ ေျပာရမလုိျဖစ္ေနၿပီ။ လင္းစစ္သူတုိ႔ ဗိုက္ျပည့္ေနလုိ႔ေနာ္။ ေပတူးပဲ စားေတာ့။ အားမနာနဲ႔။ ဟီးဟီး။

Anonymous said...

HEllo

Home 16 ka thu tway R lone ka shell tway gyi pal :P
cook tar lae ya tar pal naw
candle dot nae myar kwar pa :(

Tea said...

ငါ့ကို လိပ္ေကြ်း.. ဒါပဲ :P

Anonymous said...

The rice used in sushi is a little bit sticky. Usually, short grain. You better add and stir rice vinegar instead of oil after cooking.
By the way ...
It's home made sushi .. sound good :D

သိပံၸေမာင္ပိန္ said...

Lost my appetite after seeing your table...