Photobucket

Thursday, June 26, 2008

ကိုရီးယား စားေသာက္ဆိုင္သို႕ အလည္ တစ္ေခါက္



ဒီေန႕ည အခုပဲ ကိုရီးယား စားေသာက္ဆုိင္ တစ္ခုမွာ သြားစားျပီး ျပန္လာတာပါ။ စားလို႕ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ ေကာင္းတယ္ဗ်။ ေစ်းလည္း မေပါဘူး။ ပံုမွန္ပဲ။ သူက ကိုရီးယား ဆိုေတာ့ အထူးအဆန္းေလ။ ပန္းကန္ ေသးေသးေလးေတြနဲ႕ Side Dishes ေတြ အမ်ားၾကီး အလကား ေပးတယ္။ ကင္ရွီတို႕၊ မုန္လာဥခ်ဥ္တို႕၊ ငါးေၾကာ္တို႕၊ အစရွိသျဖင့္ အလကား စားရတာေတြ အမ်ားၾကီးပဲ။ ဒီေန႕ သူငယ္ခ်င္း စုစုေပါင္း ၆ေယာက္ တူတူ သြားတာဆိုေတာ့ ဟင္းပြဲ ၆ပြဲေလာက္ ရွိတယ္။ စားလိုက္ ဓာတ္ပံုေတြ ရိုက္လိုက္နဲ႕၊ အလုပ္ကို ရႈပ္ေနတာပါပဲဗ်ာ။ ဟီးး။ ေအာ္.. လင္းဂ်စ္တူး လည္း အတူပါတယ္ေလ။ (လင္းစစ္သူကို ေျပာတာပါ။ ဟတ္ဟတ္) အားလံုးႏွင့္ ဓာတ္ပံုေတြ မွ်ေ၀ခ်င္လို႕ ဒီပိုစ့္ေလးကို လုပ္လိုက္တာပါ။ အေရးၾကီးဆံုးကို ေမ့ေနတယ္။ ဆိုင္နာမည္က Shin Toe Bul Yi (Korean Restaurant) ပါ။ ေတာ္ေတာ္ ေကာင္းျပီး နာမည္ၾကီးတဲ့ ကိုရီးယား ဆိုင္တစ္ဆိုင္ ျဖစ္ပါတယ္။ စားရင္လည္း နည္းနည္း ေနာက္က်သြားရင္ေတာ့ တန္းစီျပီး အားရပါးရ ေစာင့္ေပေတာ့ပဲ။ ကၽြန္ေတာ္တို႕ကေတာ့ အေစာဆံုးကို သြားတာ။ ဒီမွာ က ဒင္နာကို ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ား ည ၇နာရီ ေက်ာ္မွ စစားတာ မ်ားတယ္။ ကၽြန္ေတာ္တို႕ကေတာ့ ၆နာရီ မထုိးခင္ကထဲက ေရာက္ေနျပီ။

ကဲ.. ဓာတ္ပံုေတြ ၾကည့္လိုက္တာေပါ့ေနာ္။

ဒီေအာက္ကေတာ့ Menu ဓာတ္ပံုေတြပါ။ Menu က အမဲနဲ႕ အနီ ႏွစ္မ်ိဳးရွိပါတယ္။ အထဲမွာေတာ့ ကိုရီးယား၊ အဂၤလိပ္ ဘာသာ ႏွစ္မ်ိဳးႏွင့္ ေဖာ္ျပထားပါတယ္။



ဒါကေတာ့ ကၽြန္ေတာ့္ရဲ႕ လဘၻရည္ခြက္ပါ။ လဘၻရည္ ခ်စ္သူဆိုေတာ့ တစ္ေယာက္ထဲ ေသာက္တာ ဒီေန႕ အခြက္ ႏွစ္ဆယ္ ေက်ာ္ပါတယ္။ ဟီးး။



ဆိုင္ကေတာ့ ေတာ္ေတာ္ က်ဥ္းပါတယ္။ ေျမေနရာကလည္း ေစ်းၾကီးေတာ့ သိတဲ့ အတိုင္းပါပဲ။ ကၽြန္ေတာ္ထုိင္တဲ့ ထိပ္ပိုင္းကေန ဆိုင္ထဲကို လွမ္းျပီး ရိုက္လိုက္တာပါ။



ဒါကေတာ့ ထမင္းပါ။ ကိုရီးယား ထမင္းက စီးကပ္ကပ္ အမ်ိဳးအစားေလ။ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ အထဲက ဟင္းက ငါးအေသးေလး ေတြကို ေၾကာ္ထားတာ။ အဲ့ဒါက အလကားရတာ။

ဒါကေတာ့ ဘာငါးဆိုလား မသိဘူး။ နာမည္ေတာ့ ေမ့သြားျပီ။ ကင္ထားတာလား။ ဖုတ္ထားတာလား မသိဘူး။ အခ်ဥ္ေလးနဲ႕ တို႕တုိ႕ျပီး စားတာ။ ႏူးအိျပီး ေမႊးေနတာေတာ့ အမွန္ပဲ။ နာမည္ ေမ့လည္း စားလို႕ ေကာင္းတယ္ ဆိုျပီး ဒီအတိုင္း စားလာတာ။

ဒါကေတာ့ အမဲသားကို ခ်က္ထားတာပါ။ ထူးထူး ျခားျခားေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ရို္းရိုးေလးပါ။ ရိုးရိုးေလးလည္း စားလို႕ ေကာင္းတာပါပဲ။

ၾကက္ေၾကာ္ေလ။ သူက Menu ထဲေတာင္ မပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ နာမည္ေတာ့ သိပ္ၾကီးတယ္။ လာတဲ့ လူတိုင္းက မွာစားၾကတယ္။ ၀ုိင္းတိုင္း မွာတယ္။ မမွာတဲ့လူ မရွိဘူး။ နာမည္ၾကီးဆိုလို႕ ကၽြန္ေတာ္တို႕ကလည္း သြားစားျဖစ္တိုင္း အဲ့ဒါ မွာစားတယ္။ ဟီးး။

ဒါကေတာ့ ဟင္း ၃ မ်ိဳး ခ်ျပီး တဲ့ အခ်ိန္မွာ Side Dishes ေတြနဲက အတူ အားလံုးကို တြဲရိုက္လိုက္တာပါ။

ဒါကေတာ့ Korea Seafood Pancake ပါ။ စားလို႕ေကာင္းတယ္။ ကၽြပ္ကၽြပ္ေလး အနားသားေလးေတြပါ။ အထဲကေတာ့ အိအိေလးပါ။ စားလို႕ေတာ့ ေကာင္းတယ္။ အဂၤလိပ္ Pancake နဲ႕ မတူဘူး။ ျမန္မာ ဘိန္းမုန္႕နဲ႕ ေတာ့ ခပ္ဆင္ဆင္ေလး။

ဒါကေတာ့ အမဲသား အာလူး ဟင္းခ်ိဳ။ အာလူးက ၃တံုးပဲ ပါေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႕ လုစားလာေသးတယ္။ ဟီးး။ တစ္တံုးကို ၅ပိုင္းေလာက္ ပိုင္းျပီး၊ တစ္ေယာက္ကို အပိုင္းကိုုယ္စီနဲ႕ စားလာပါတယ္။ ေပ်ာ္ဖို႕ေတာ့ ေကာင္းတယ္။ လုစားရတာကို ေျပာတာ။ ဟင္းရည္အိုးကို လင္းစစ္သူက ခတ္ျပီး ထည့္ေပးတာေလ။ သူက ပိုင္းတာ မညီရင္ က်န္တဲ့လူေတြက ေအာ္ေတာ့တာပဲ။ လင္းစစ္သူက ထုိင္ပိုင္းေနတာ နာရီ၀က္ေလာက္ ၾကာတယ္။ ဟီးး။

ကၽြန္ေတာ့္ ဟင္းခ်ိဳပန္းကန္ပါ။ အစတံုးကေတာ့ ရိုက္မလို႕ပဲ။ ကုန္ခါနီးမွ သတိရေတာ့ ျမန္ျမန္လွမ္း ရိုက္လိုက္တာ၊ အာလူးဆို ဘယ္ေရာက္ သြားမွန္းေတာင္ မသိဘူး။ အမဲသားဆို အရိုးပဲ က်န္ေတာ့တယ္။

ဒါကေတာ့ Side Dishes ေတြပါ။ ကင္ရွီကေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ အိမ္မွာလည္း အပ်င္းေျပ စားေနက် အစာ တစ္ခုပါ။


ဒါေကေတာ့ Korea Rice Cake ဆိုလား။ ဘာလားပဲ။ အရြက္ရယ္၊ မႈိရယ္၊ ျပည္ၾကီးငါးရယ္၊ Rice Cake ရယ္ကို အစပ္ခ်က္ထားတာပါ။ ေတာ္ေတာ္ေတာ့ စားလို႕ေကာင္းတယ္။ ကၽြန္ေတာ့္ ေရွ႕မွာ ထားတဲ့ ပန္းကန္ဆိုေတာ့ ဟီးး။ အရင္ဆံုး ကုန္တာေလ။ ကၽြန္ေတာ္က ေနရာ ယူကထဲက အလယ္ Center က်က် မွာေနရာယူတာ။ ဘယ္ရမလဲ။ ဟိုဘက္ တြယ္လိုက္၊ ဒီဘက္ တြယ္လိုက္နဲ႕။ အဆင္ကို ေျပေနတာပဲ။ :)


ေလးစားခ်စ္ခင္လွ်က္

Tea

10 comments:

PP said...

ငုိခ်င္လာၿပီ။ ၀ါး မ်ားက်ေတာ့ ပါဘူး :( သူတုိ႔ကေတာ့ သြား၀ါးေနတာ ဒီမွာကေတာ့ စာဖတ္ေနရတယ္. :S

Anonymous said...

Hi Tea ,
I would like to get the address of that restaurant. I want to try it. Look so yummy.
And if you like Korean BBQ, you should also try Palace BBQ buffet at Sunnyvale. Very famous and taste good. Dinner is better and more food, but it's cheeper for lunch on weekdays. For me , haa haa I like to go for lunch bc cheeper and I can eat a lot. Thanks for sharing your food and pics. I really like your blog. Take care.

mgthonnya said...

သြားရည္လာက်သြားတယ္ဗ်ိဳ႕ :P

အိတာ said...

စားပဲစားေနတာပဲ....:D

Anonymous said...

စားစရာေတြၾကည္႕ျပီးသြားရည္ယိုလာျပီဗ်ာ..........
စားခ်င္စရာ........

Anonymous said...

ငါးေသးေသးေလးေတြကုိ ေျမာ့ခ်ီ႕လုိေခၚတယ္
ငါးအႀကီးကေတာ့ ဂုိဒုံေငါ
rice cake မဟုတ္ နက္က်ီ႕ထြီကင္းမ္(ေရဘ၀ဲ အေသးနဲ႔ ဂ်ဳံ ကပ္ေၾကာ္ထားတာ)
ကင္းရွီ မဟုတ္
ကင္း(မ္)ခ်ီ=ခ်ဥ္ဖတ္ (အပုတ္အသုိး)
ဆက္ေရးခ်င္ေပ့မယ္ မင္း ဒလက္ လုပ္မယ္ဆုိတာသိလုိ႔.......၁၆၀၀

Anonymous said...

စားခ်င္လာၿပီ တီးေရ လိပ္စာေျပာပါဦး

Anonymous said...

စားခ်င္လာၿပီ တီးေရ ဆိုင္လိပ္စာေလးေျပာပါဦး

ေဆာင္း said...

တခုအျမင္မျကည္လင္လို ့ေျပာပါရေစ။ ထမင္းပုဂံထဲမွာ တူ့ကို ေထာင္စုိက္ထားတာ ေတြ ့လို ့ပါ။ တရုတ္ေတြ တေစၦျကီး ကေတာ့ပဲြေတာ္မွာ ထမင္းဟင္း ပုဂံေတြ ထဲကို အေမႊးတုိင္ကို ေထာင္စုိက္ထဲ့ ရတယ္ လို ့ျကားဘူးတယ္။ ေမြးေန ့မွာသူငယ္ခ်င္း တေယာက္ လာကူတုန္းက အမွတ္တမဲ့ဇြန္းေတြ တပ္လုိက္တာ သူကျမင္ လုိ ့ေထာင္ေနတဲ့ ဇြန္းေတြ အကုန္လွဲခ်တယ္။ ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ေပ့ါေနာ္ အယူသီးတယ္ မသီးတယ္ လက္ခံတယ္ လက္မခံဘူး ဆုိတာထက္ သိရေအာင္ ေျပာျပတာပါ

Tea said...

Actually, i took that photo while i was eating.. I suddently remember about to take a pic while i was grabbing some rice with my stick.. i forgot to take it off and just left there like that..

no offenses to chinese people! I know about that tradition too...

I will try to delete the stick with paint when i reach home! :P