Photobucket

Sunday, April 13, 2008

အ၀စားသြားရန္ - ဒန္ေပါက္

ဟုတ္တဲ့ ခင္ဗ်ာ့။ ၾကက္သား ဒန္ေပါက္ပါ။ သၾကၤန္ စပယ္ရွယ္ပါ။
လာေရာက္လည္ပတ္သူတိုင္း အားပါး တရ သံုးဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
တဖက္က Tea လည္းေသာက္ေပါ့။
အေရွ႕ ပိုစ့္ က သၾကၤန္မိုး သီခ်င္းေလး ဖြင့္ ရင္း ေလြးေပါ့။
အားလံုးကုန္ေအာင္လည္း မတီး သြားနဲ႕ဦး။
ေနာက္လူေတြ အတြက္ ခ်န္ထားဦး။ :)
ႏွစ္သစ္မွာ ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ။



လက္တည့္စမ္းရန္နည္းလမ္း - ခ်က္နည္း

ဆန္ကို ေရေဆးြပီး တည္ကာ တစ္၀က္တစ္ပ်က္ အေနတဴင္ ေရငွဲႃကာ စစ္ထားပၭ။ ျကက္ရင္အုပ္ မ်ားကို ဒိန္ခ်ဥ္၊ ျကက္သဴန္ြဖၰ၊ ျကက္သဴန္နီ၊ ခ်င္း၊ ၸွင္ႃ ဟင္းခတ္ အေမႅးအျကိၯင္ မ်ားြဖင္ႃ နယ္ထားပၭ။ ဒယ္ြပားတဴင္ ေထာပတ္ တစ္၀က္ ထည္ႃြပီး ပူလာလၿင္ ပၭးပၭးလွီးထားေသာ ျကက္သဴန္နီ ေျကာ္ကာ ဖယ္ထားပၭ။ စပ်စ္သီးကိုလည္း လ်င္ြမန္စဴာ ေခတၢထည္ႃြပီး ေမႅကာ ဆယ္ယူထားပၭ။ မီးရိွန္နည္းနည္းတဴင္ အသားတံုးမ်ား အညိၯေရာင္ သန္းြပီး ၸူးေြမႃလာသည္အထိ ြပၯလုပ္ပၭ။ အရသာ အတဴက္ ဆားခတ္ပၭ။ ဒယ္အိုးျကီးျကီးတဴင္ က်န္ေထာပတ္ မ်ားထည္ႃပၭ။ အရည္ေပ်ာ္ လာလၿင္ တစ္၀က္တစ္ပ်က္ ခ်က္ထားြပီး ထမင္းကို အိုးေအာက္ေြခတဴင္ ပထမ ခင္းထည္ႃပၭ။ အရည္ေဖ်ာ္ ထားေသာဂံုဂမန္ရည္ကို ဖ်န္းပၭ။ ဗာဒံသီး ၊စပ်စ္သီးမ်ား အေပၮယံတဴင္ ၸွံေအာင္ ြဖၰးပၭ။ ျကက္ရင္အုပ္ ေျကာ္ၸွင္ႃ ျကက္သဴန္နီေျကာ္မ်ား ြဖန္ႃထည္ႃပၭ။ တစ္ဖန္ ထမင္းထပ္ အုပ္ထည္ႃပၭ။ ဂံုဂမန္ရည္ ဖ်န္းပၭ။ ဗာဒံသီး၊ စပ်စ္သီးမ်ား ြဖၰးပၭ။ ျကက္ရင္အုပ္ ေျကာ္ ၸွင္ႃ ျကက္သဴန္နီ ေျကာ္မ်ား ြဖန္ႃထည္ႃပၭ။ တဖန္ ထမင္းထပ္အုပ္ပၭ။ ဂံုဂမန္ ရည္ဖ်န္းပၭ။ ဗာဒံသီး စပ်စ္သီး ြဖၰးပၭ။ ျကက္ရင္အုပ္ ေျကာ္ ၸွင္ႃ ျကက္သဴန္နီ ေျကာ္မ်ား ြဖန္ႃထည္ႃပၭ။ တတိယ အျကိမ္ ဤ နည္းအတိုင္း ထပ္ထည္ႃပၭ။ အေပၮယံမွ ေန၍ ၸဴားၸိုႃ ဖ်န္းေလာင္းထည္ႃပၭ။ မီးေသဴးမီးဖိုတဴင္ မီးေအးေအးြဖင္ႃ အိုးဖံုးပိတ္ခ်က္ပၭ။ အရည္မ်ား ခန္းြပီး ထမင္းနပ္ သဴားလၿင္ ပန္းကန္ြပား တဴင္ထည္ႃ၍ အေပၮယံ မွ ေန၍ ၸဴားၸိုႃ ဖ်န္းေလာင္းထည္ႃပၭ။ မီးေသဴး မီးဖိုတဴင္ မီးေအးေအးြဖင္ႃ အိုးဖံုးပိတ္ခ်က္ပၭ။ အရည္မ်ား ခန္းြပီး ထမင္းနပ္ သဴားလၿင္ ပန္းကန္ ြပားတဴင္ ထည္ႃ၍ အေပၮယံမွေနြပီး ဗာဒံသီး၊ စပ်စ္သီး မ်ားြဖင္ႃ မဴမ္းမံကာ တည္ခင္း ၸိုင္ပၭသည္။


လူ ၁၀ ဦးစာ အတဴက္


ဆန္ေကာင္းေကာင္း ၅ ၸိုႃဆီဘူး။

ျကက္ ရင္အုပ္သား ြခမ္း

ဒိန္ခ်ဥ္ ၁ ၁/၄ ခဴက္

ျကက္သဴန္ြဖၰ ၂. ၅ က်ပ္သား

ခ်င္း ၂.၅ က်ပ္သား

နံနံေစႃအမှန္ႃ ၂.၅ က်ပ္သား

သစ္ျကံပိုးေခၭက္ ၂ လက္မ အရွည္ ေခၭက္

ဖာလာေစႃ ၁၀ ေစႃ

ျကက္သဴန္နီ ေထာင္းြပီး လံုး

ျကက္သဴန္နီ ပၭးပၭးလွီးြပီး လံုး

ေထာပတ္ ၃၀ က်ပ္သား

ဗာဒံသီး က်ပ္သား

စပ်စ္သီးေြခာက္ ၁၀ က်ပ္သား

ဂံုဂမန္ လဖဇ

ၸွင္းရည္ ၁/၂ ခဴက္

ဆား စပဇ

ၸဴားၸိုႃ ၁ ၁/၄ ခဴက္



မွတ္ခ်က္ - ခ်က္နည္းႏွင့္ဓာတ္ပံုကို ေမျမန္မာ မွတစ္ဆင့္ တင္ဆက္လိုက္ပါသည္။
Tea

1 comment:

Anonymous said...

oh yummy... what time is dinner please?