Saturday, July 5, 2008

ေၾကးအိုး စပယ္ရွယ္ ခ်က္စားၾကမယ္


ဒီေန႕ စေနေန႕ေလ။ နည္းနည္း အားေနတာနဲ႕။ မေန႕က အေမရိကန္ လြတ္လပ္ေရးေန႕မွာ ေစ်းသြားျဖစ္တယ္။ သူမ်ားေတြ ကေတာ့ BBQ ေတြ Beer ေတြနဲ႕ ေပ်ာ္ေနေပမယ့္ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ေစ်းသြားတယ္ေလ။ ဟတ္ဟတ္။ ေစ်းသြားျပီး ဒီကေန႕ ေၾကးအိုး ခ်က္စားဖို႕ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြ အားလံုးကို ၀ယ္လာတယ္။ ဒီေန႕လည္း ေၾကးအိုး ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ ၾကက္သားေၾကးအိုးပါ။ ၾကံဳရင္းနဲ႕ ခ်က္နည္းေလးပါ တင္လုိက္မယ္ ဆိုျပီး ဒီပိုစ့္ေလးကို လုပ္လိုက္ပါတယ္။

လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ ၾကက္သား၊ ၾကက္ရိုး၊ ငါးဖယ္လံုးႏွင့္ တျခား ႏွစ္သက္ရာ အသားလံုးမ်ား၊ ညွပ္ေခါက္ဆြဲ၊ အရြက္ (ကြာခ်ိဳင္)၊ ငံုးဥ၊ ၾကက္ဥ၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ႏွင့္ ႏွမ္းဆီ တို႕ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

ကယ္ စခ်က္လုိက္တာေပါ့ကြယ္။ :)


၁။ ပထမ ဦးဆံုးေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ မနက္ေစာေစာ စီးစီး ထျပီး ေရခဲ ေသတၱာ အခဲခန္းထဲ ထည့္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို ထုတ္ဖို႕ ေမ့သြားတာနဲ႕ ခဲေနတဲ့ ၾကက္သား (ေပါင္သား)ကို ထုတ္ျပီး ဇလံုထဲမွာ ေရေႏြးႏွင့္ စိမ္ထား လိုက္ပါတယ္။


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၂။ ျပီးေတာ့ အရင္က အသားေတြကို သံုးထားျပီးတဲ့ က်န္ေနေသာ ရွိေနသည့္ ၾကက္ အရိုးေတြကို အိုးထဲ ထည့္လို႕ အစဥ္ေျပေစရန္ ခုတ္ထစ္ ပိုင္းျပီး ျပင္ဆင္ေနပါတယ္။ ၾကက္ရိုးကိုေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ ဒီေန႕ ၄ပြဲစာ ခ်က္မွာမို႕လို႕ ၃ေကာင္ ေလာက္သံုးမယ္။ တစ္ေကာင္ကို ေအာက္က အရြယ္ေလာက္ ရွိတယ္။ နည္းနည္းေတာ့ ေသးတယ္။ ခ်ိဳတာၾကိဳက္လို႕ မ်ားမ်ား သံုးတယ္။ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင့္ ဂ်င္းအနည္းငယ္ကို အဆင္သင့္ လုပ္ထားတယ္။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၄။ ျပီးရင္ အသင့္ရွိေနေသာ အိုးထဲကို ၾကက္ရိုးေတြ ထည့္ျပဳတ္တယ္။ အိုးကေတာ့ ၄ပြဲစာ အရည္ ေတြ ဆန္႕မယ့္ အသင့္အသင့္ ရွိေသာ အိုးေလး တစ္ခုသာ ျဖစ္တယ္။ တစ္ခါထဲ ဂ်င္းႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကိုပါ ထည့္ပါ။ (ဂ်င္းက ညွီနံ႕ေပ်ာက္ေစရန္ ျဖစ္သည္။)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၅။ ဒါကေတာ့ ေစ်းက အသင့္ လံုးျပီးသာ Seafood ႏွင့္ ငါးဖယ္ အလံုးေတြ ျဖစ္တယ္။ ပုဇြန္လံုးတို႕၊ ျပည္ၾကီးငါးလံုးတို႕ ပဲျပားလံုးတို႕ ပါပါတယ္။ ဒါေတြ မပါလည္း ခ်က္လို႕ ရပါတယ္။ ငါးဖယ္ကို ကိုယ့္ဘာသာ လံုးျပီး ထည့္ရင္ေတာ့ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ အစံုထည့္ခ်င္တာနဲ႕ အသင့္ စုထားတဲ့ အလံုးေတြကိုသာ ၀ယ္လာပါတယ္။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၆။ အေပၚက အလံုးေတြကို ေရႏွင့္ ေဆးျပီး ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ထည့္ထားလိုက္ပါတယ္။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၇။ ဒါကေတာ့ ခုနက အရည္ေပ်ာ္သြားျပီ ျဖစ္တဲ့ ၾကက္သားပါ။ ၾကက္သားကို ခုတ္ပိုင္းျပီး ေပါင္ေခ်ာင္း ၄ေခ်ာင္းစာ အသားေတြကို သံုးထားပါတယ္။ ျပီးရင္ ပန္းကန္ထဲမွာ ဆားနည္းနည္းႏွင့္ နယ္ျပီး ထည့္ ႏွပ္ထားေပးပါ။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၈။ ဒါကေတာ့ ငံုးဥကို ျပဳတ္ေနတာပါ။ ငံုးဥ ျပဳတ္ရင္ ဆားကို ထည့္ေပးဖို႕ မေမ့ပါနဲ႕။ ဒါမွ အခြံခြာရင္ လြယ္ကူစြာ ခြာႏိုင္မွာပါ။ ႏို႕မို႕ဆိုရင္ အခြံ႕ခြာရတာ အဆင္မေျပဘူး။ ကပ္ေနတယ္ေလ။ ၾကက္ဥျပဳတ္ခ်င္ရင္လည္း ဆားထည့္ ျပဳတ္တာ ခြာရင္ ပို အဆင္ေျပပါတယ္။ (လွ်ိဳ႕၀ွက္ နည္းပညာေနာ္။ မယံုရင္ စမ္းၾကည့္)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၉။ ဒါကေတာ့ အခုနက ခြာထားတဲ့ ငံုးဥေတြရယ္၊ ၾကက္သားရယ္၊ ပင္လယ္စာ အလံုးေတြရယ္ သံုးမ်ိဳးကို ပန္းကန္ေတြႏွင့္ ထည့္ထားတာပါ။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၁၀။ ဒါကေတာ့ ေၾကးအိုးရြက္ (ကြာခ်ိဳင္ရြက္) Large Goy Choi လို႕ ေခၚပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ေတာ့ အရြက္ၾကိဳက္လို႕ ၄ပြဲစာေပမယ့္ မ်ားမ်ား ၀ယ္ျပီး အဆင္သင့္ လွီးေဆး ထားပါတယ္။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၁၁။ ဒါကေတာ့ ညွပ္ေခါက္ဆြဲပါ။ စုစုေပါင္း ႏွစ္ထုပ္၀ယ္လာတယ္။ ၄ပြဲစာပါ။ အမ်ားၾကီးမဟုတ္ပါဘူး။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၁၂။ ခုနက ညွပ္ေခါက္ဆြဲကို ထုတ္ျပီး လွီးထားတာပါ။ ဇကာထဲကို ထည့္ထားတယ္။ မေန႕က ၀ယ္တာဆိုေတာ့ နည္းနည္း မာေနတယ္။ ခ်က္ရင္ နည္းနည္း ေစာေစာ ညွပ္ေခါက္ဆြဲကို ထည့္လိုက္ရင္ အေနေတာ္ ျဖစ္သြားမွာပါ။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၁၃။ ခုနက အရိုးျပဳတ္တာ နာရီ၀က္ေလာက္ ရွိသြားျပီ ထင္တယ္။ ဒီေလာက္ ဆို ရေလာက္ျပီ။ အဆီေတြ လည္း ေ၀့တက္လာျပီ။ ဂ်င္းမၾကိဳက္တဲ့ လူေတြ ဒီအခ်ိန္မွာ ဂ်င္းေတြကို ထုတ္လိုက္လို႕ ရျပီ။ (ဆားေတြ ပါေတြ ဘာမွ မထည့္ပါႏွင့္၊ ဒီအိုးကို ေဘးကို ဖယ္ထားလို႕ ရျပီ)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၁၄။ ကယ္ ဟင္းရည္လည္း အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီ။ လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြလည္း ခ်က္လို႕ အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီဆိုေတာ့ စခ်က္လို႕ ရပါျပီေနာ္။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၁၅။ ေနာက္ အိုး အသစ္တစ္လံုးကို ယူပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အရင္ထည့္ပါ။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ့ ၂ေယာက္စာ (၂ပြဲ) တစ္ခါထဲခ်က္တယ္။ တစ္ပြဲခ်င္း ခ်က္ႏိုင္မယ္ဆိုရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္။ ၾကက္အရည္ ထည့္ျပီးရင္ ၾကက္သားႏွင့္ အလံုးေတြကို ထည့္ပါ။ ခဏေလာက္ က်က္သြားေအာင္ ျပဳတ္ထားလိုက္ပါ။ ျပီးရင္ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕ တို႕ကို ႏွစ္သက္သလို ထည့္ပါ။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၁၆။ အေပၚက ထည့္တာေတြ က်က္သြားရင္.. ေၾကးအိုးရြက္ကို ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ ေမႊလိုက္ပါ။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၁၇။ ျပီးရင္ ညွပ္ေခါက္ဆြဲကို ထည့္ပါ။ ျပီးရင္ ေမႊလိုက္ပါ။ ေမႊျပီးသြားရင္ ၾကက္ဥ ထည့္ခ်င္တဲ့လူေတြ ၾကက္ဥ အစိမ္းကို ခြဲျပီး ထည့္လုိက္ပါ။ အႏွစ္မကြဲေစရင္ သတိထားျပီး ထည့္ပါ။ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၁၈။ ဒါကေတာ့ ျပီးသြားရင္ ထည့္မယ့္ ပန္းကန္ပါ။ ပန္းကန္ထဲမွာ ႏွမ္းဆီ အနည္းငယ္ႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းတို႕ကို ထည့္ထားေပးပါ။ (မၾကိဳက္သည့္ လူမ်ား မထည့္လည္း ရပါတယ္)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

၁၉။ ခုနက ေၾကးအိုး အားလံုး ရသေလာက္ ျဖစ္ျပီ။ အရြက္ႏွင့္ ညွပ္ေခါက္ဆြဲလည္း ကိုယ္ႏွစ္သက္ရာ အေျခအေနကို ေရာက္ျပီ ဆိုရင္ မီးပိတ္လိုက္လို႕ ရပါျပီ။

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
၂၀။ အခုနက အဆင္သင့္ ရွိေနတဲ့ ပန္းကန္ ထဲကို ထည့္ျပီး စားသံုးႏိုင္ပါျပီ။ အိမ္ခ်က္ ၾကက္သားေၾကးအိုး ျဖစ္ပါသည္။ ဆိုင္မ်ားတြင္လို အခိ်ဳမႈန္႕ႏွင့္ ခ်ိဳသည့္ အရသာကို မသံုးပဲ ၾကက္အရည္ျဖင့္ ခ်ိဳေနသည့္ အရသာကို အားထားျပီး သံုးထားပါသည္။ ဒါေၾကာင့္ က်န္းမာေရးႏွင့္ ပိုညီညြတ္သလို အရသာလည္း ပိုရွိပါသည္။ သံုးေဆာင္ၾကပါဗ်ာ။ :P

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

ဟီးး ဟီးး .. ဒါကေတာ့ အဆစ္ပါ။ မေန႕က ၀ယ္လာတဲ့ ႏွစ္လက္မ ပတ္လည္ ဆမူဆာေၾကာ္ေတြကို မီးေအးေအးနဲ႕ ျပန္ေၾကာ္ျပီး ေၾကးအိုးနဲ႕ ၀ါးဖို႕ အဆင္သင့္ လုပ္ထားတာပါ။ ဟတ္ဟတ္။ :P
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

ေၾကးအိုး ႏွစ္သက္သူ
Tea

17 comments:

  1. မိုက္တယ္ကြာ
    ေၾကးအိုးဆို ရွယ္ၾကိုက္တယ္

    ReplyDelete
  2. ေနာက္အပတ္မွတီးနည္းနဲ႕ခ်က္စားၾကည့္မယ္
    =)

    ReplyDelete
  3. ကိုယ့္ညီ..ကတယ္ဟုတ္ပါ့လား..
    ဒါလဲ ရတာပဲလား.
    ဒါနဲ ့.စမူဆာက (၁၅) ခုက်န္တာေလ.
    အခု (၈) ခုပဲ က်န္ေတာ့တယ္..

    ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစ “ညီေလး”

    ReplyDelete
  4. ကိုတီးကေတာ႔ စီးပြါးေရနယ္ခ်ဲ႕ၿပီ.. လၻက္ရည္တင္မကေတာ႔ဘူး.. ေၾကးအိုးပါ ေရာင္းမယ္႔အထာဘဲ..ဗိုင္ကဆာေနၿပီ သူ႔ပံုေတြက မၿပီးႏိုင္ေသးဘူး.. ဟီး.. ..
    ဝက္ေၾကးအိုးပြဲႀကီး တစ္ပြဲေပးပါဗ်ိဳ႕.. :P

    ReplyDelete
  5. စားခ်င္စရာၾကီးပါလားေဟ့
    လာလည္တဲ့သူေတြကိုေရာ ခ်က္ေကြ်းဘူးလားဟင္
    ဟိ

    ReplyDelete
  6. wow man!
    a guy who can cook liek thatt is very amazing for me!
    Cause' i can't cook likee thatt
    LMAO!!@#$ HA_HA!

    ReplyDelete
  7. ကိုပါဂနာေရ.. အခုတစ္ခုမွ က်န္ေတာ့ဘူး.. ကုန္သြားျပီ.. ဟတ္ဟတ္...

    ကိုရင္တို႕ရင္.. အခုပဲ ေၾကးအိုးလာပို႕မယ္..ျမည့္ၾကည့္.. :)

    ReplyDelete
  8. ရွလြတ္ :P :) :P

    ေၾကးအိုးလာငမ္း၏.. နႏၵာလဲ ေၾကးအိုးဆုိသိပ္ၾကိဳက္.. ဟိ :)))

    Soe Mya Nandar Thet Lwin

    ReplyDelete
  9. MA MA ေခါက္ဆြဲကိုပဲ ေၾကးအုိးအျဖစ္နဲ႔ စားလုိက္ၿပီ။ :(

    ReplyDelete
  10. ဟား......စားခ်င္စရာၾကီး......ဟိ ဟိ
    ဗိုက္ေတာင္ဆာလာျပီ...တစ္ပဲြေလာက္ေနာ္...:D

    ReplyDelete
  11. ေၾကးအုိးဆိုလို႕ကေတာ့ အခ်ိန္မေရြးေနာ္

    ReplyDelete
  12. တီး ေရ လြန္ပီေနာ္... ေၾကးအိုးလည္းရတာပဲလား ...
    ေနာက္တစ္ခါ ျမီးရွည္ေကြ်းပါ .. ႐ွလြတ္ ..ဗိုက္ေတာင္စာလာပီ

    ReplyDelete
  13. စားခ်င္တယ္ တီးေရ
    း)

    ReplyDelete
  14. အခ်ဥ္ေကာဟင္...

    ReplyDelete
  15. မမိုက္ပါဘူးကြာ
    တကယ္လည္းမစားရဘူး

    ReplyDelete
  16. ေၾကးအိုး ႀကိဳက္တယ္။ စမူဆာ တစ္ခုစားသြားတယ္။
    အစ္မလည္း အဲဒီ ငံုးဥထည့္တဲ့ခြက္ေလးေတြ ျပန္သံုးတယ္၊ တူ တံဆိပ္လည္း တူတူပဲ ဟီး..

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

ဟုတ္ကဲ့ဗ်။ မဂၤလာအေပါင္းႏွင့္ ျပည့္စံုပါေစဟု ကၽြန္ေတာ့္အိမ္မွ ႏႈတ္ခြန္း ဆက္သလိုက္ပါသည္။ လြတ္လပ္စြာ ေရးသား ေျပာဆို ႏိုင္ပါသည္။